På svenska In English
Priser i: 

Hjälp & FAQ

Välkommen till EoE's hjälpcentral, här hittar du de vanligaste frågorna.
Är du fortfarande osäker så kan du maila oss på customercare@eoe-glasses.com eller ringa oss på 090-770 550, vi har öppet vardagar 9-17

FAQ

» Köpa Glasögon

» Låna hem glasögon

» Betalning & Leverans

» Köpvillkor

» Ansiktsformer & Hårfärger

» Glasögonrecept

Köpa Glasögon

1. Behöver jag göra om en synundersökning?  1. Behöver jag göra om en synundersökning?  Om du börjar märka att din syn blir sämre, oavsett om det är vid bilkörning eller läsning, bör du göra en synkontroll. Synkorrigeringar som inte tas hänsyn till kan ofta leda till huvudvärk, trötthet eller irritation i ögonen då du lätt kisar när du ser dåligt. Det är därför viktigt att du inte ignorerar din försämrade syn. Även om du inte upplever någon synförsämring är rekommendationen att göra en rutinundersökning vartannat år för aktuella värden. Gå till en legitimerad optiker, du kan se vilka optiker som säljer E&E i din stad på vår Återförsäljarsida. Efter genomförd synundersökning får du veta vilken typ av synkorrigering du behöver och i vilken styrka. I det fall du vill beställa glasögon på nätet ber du om att få med dig ditt recept. Beroende på din synkorrektion bör du tänka på att hos optikern får du hjälp med att veta hur bågarna sitter och vilket glas som passar bäst till din båge direkt.

2. Hur vet jag att glasögonen passar? 2. Hur vet jag att glasögonen passar? Om du funderar över om glasögonen passar ditt ansikte så kan du läsa våra tips om olika Ansiktsformer. Det gör det lättare att få en uppfattning kring vilka bågar som är snygga till just din ansiktsform. Vi på E&E har även en funktion som heter Låna hem där du kan prova glasögonen hemma i 14 dagar. Hos våra återförsäljare får du smakråd och även där kan du ofta låna hem några par för att känna efter lite extra. Kom ihåg att glasögon är roligt! Vi vill att du ska se dina glasögon som en accessoar. Även om du behöver styrka i dina bågar så ska du kunna välja glasögon efter tillfälle. På en intervju kanske Umeå-bågen är bäst medan Njutånger passar bättre på söndagsshoppning. Olika glasögon passar helt enkelt i olika situationer och det är spännande att ändra utseendet bara med hjälp av ett par glasögon. Därför rekommenderar vi dig att kika runt bland våra glasögonbågar innan du bestämmer dig. I slutändan sitter det i din personlighet, din livsstil och vad du vill utstråla till omgivningen. Känner du dig osäker hur du genomför köpet kan du läsa mera i vår steg-för-steg guide- köpa glasögon online.

3. Varför ska jag köpa glasögon hos en optiker istället? 3. Varför ska jag köpa glasögon hos en optiker istället? Har du hittat till vår sida och är sugen på att köpa ett par E&E glasögon så rekommenderar vi att du kollar bland våra återförsäljare för att hitta rätt i din stad, för att där kunna köpa den glasögonbåge som passar dig bäst. Optikerna är kunniga och kan förutom att vara smakråd hjälpa dig att hitta rätt glas utifrån din styrka. Se på din optiker som en läkare som hjälper dig att bli frisk. Hittar du ingen optiker i din stad är du såklart välkommen att beställa dina bågar med styrka här på vår webshop.

4. Hur är kvaliteten på era bågar? 4. Hur är kvaliteten på era bågar? När det gäller kvalitet av glasögon så skiljer det sig mycket. Ibland kan priset avgöra om bågen är dålig eller bra kvalitet. Bågar som inte kostar mer än ett par hundralappar består ofta av en dålig plast eller billig metall och delar medan en dyrare båge med varumärke består av ett annat material men även är en stor del investerat i själv designprocessen. Vi på E&E designar bågar som sedan tillverkas för hand i acetat eller metall av högsta kvalitet då den lackas flera lager. När vi designar glasögon så är det med inspiration av den norrländska naturen och färgerna är från hjortron, norrsken och andra färger i fjällen såsom björk och snö. Vi börjar med att rita bågarna ett år i förväg för att ta fram flera olika prototyper. När vi sedan bestämt oss för en modell så väljer vi färger och därefter kontrolleras funktionen. Sedan mer än ett halvår senare börjar produktionen. Vi är noga med vårt varumärke! Känner du att du vill prova att låna hem glasögon före du köper glasögonen online så går det bra, så våga testa några olika.Låna hem glasögon

1. Hur funkar det med att låna hem bågar från E&E? 1. Hur funkar det med att låna hem bågar från E&E? Du får låna hem hur många bågar du vill mot returfrakten. Du betalar inte förrän efter 14 dagar då du bestämt om du vill behålla dina glasögon eller ej. Som kund på E&E Glasses har du full ångerrätt inom 14 dagar från det att du fått de hemlånade glasögonen i brevlådan (Utlämningsställe eller din hemadress). Detta alternativ ger dig möjlighet att noggrant prova dina glasögonbågar hemma. Efter 14 dagar skickas en faktura automatiskt ut till dig. Är det så att Du vill returnera glasögonbågarna, så skickar Du dem till E&E Glasses i originalförpackning. Glasögonen måste vara i nyskick och det transparenta produktmärket måste sitta kvar för att ångerrätten skall gälla.

2. Hur gör jag i praktiken för att låna hem bågar? 2. Hur gör jag i praktiken för att låna hem bågar? 1. Klicka på de par glasögon eller solglasögon som du vill låna hem.
2. Tryck på "Låna Hem". Ditt val finns nu i varukorgen.
3. Tryck på "Till kassan" uppe till höger och fyll i dina personuppgifter samt adress.
4. Klicka i "Låna hem" under "Välj leveransmetod". Vi står för frakten hem till dig. Vid retur så står kunden för fraktavgift.
5. Välj "Fakturera mig" under "Välj betalningsmetod". Faktura kommer inte förrän efter 14 dagar då du bestämt om du vill behålla dina glasögonbågar eller ej. Om du vill behålla de glasögon du lånat hem så kan du här läsa hur du kan sätta in glas i dina glasögonbågar.

3. Hur många bågar får jag låna hem? 3. Hur många bågar får jag låna hem?
Hur många du vill! Är du inte nöjd med de första bågarna du lånar hem så är du välkommen att låna hem fler.

4. Hur länge får jag låna bågarna? 4. Hur länge får jag låna bågarna? Du har 14 dagar på dig att prova bågarna samt skicka tillbaka dem.

5. Vad händer om jag inte skickar tillbaka bågarna i tid? 5. Vad händer om jag inte skickar tillbaka bågarna i tid?
Om bågarna inte är tillbaka inom de 14 dagarna du har på dig så skickas det ut en faktura på de bågarna du har lånat hem.

6. Kan jag låna hem bågar från utlandet? 6. Kan jag låna hem bågar från utlandet? Just nu finns bara låna hem-tjänsten tillgänglig i Sverige.

7. Finns alla era bågar tillgängliga för hemlån? 7. Finns alla era bågar tillgängliga för hemlån? Yes box!Betalning/Leverans

1. Hur snart skickas min order? 1. Hur snart skickas min order?
Vi vill att det ska gå snabbt och kännas tryggt att få dina varor. Hos E&E kan du därför välja det betalnings och leveransalternativ som passar dig bäst. Alla ordrar som kommer in till oss före 15.00 på vardagar, skickas samma dag eller dagen efter. När vi mottagit din order skickar vi en orderbekräftelse via e-post. Läs alltid igenom den så att allt stämmer. I det fall du skulle behöva ändra något, kontakta kundservice på customercare@eoe-glasses.com snarast. Ange gärna kundnr/ordernr för snabbare hantering av ditt ärende. Då våra leveranser sker så snart vi kan är det dessvärre inte alltid möjligt att ändra i ordern. Men vi gör alltid vad vi kan för att hjälpa dig! Det är bra om du sparar orderbekräftelsen eftersom denna innehåller information om din beställning samt utgör kvitto.

2. Hur lång är leveranstiden och hur mycket kostar det? 2. Hur lång är leveranstiden och hur mycket kostar det? Ditt paket kommer direkt i brevlådan eller till ditt närmaste utlämningsställe 1-3 dagar efter din beställning. När vi skickat din beställning så får du ett SMS som meddelar att ditt paket är på väg. Vid storhelger och högtider kan ditt paket försenas något. Fraktkostnaden är 29: - inom Sverige. Brådskande leveranser Vid behov av leverans nästa vardag kan vi, i den mån möjligt, lösa detta till en högre fraktkostnad om 49: -. För mer information och besked om möjlighet finns, kontakta kundservice 090-770550 eller customercare@eoe-glasses.com

3. Vilka olika betalningsmetoder erbjuder ni? 3. Vilka olika betalningsmetoder erbjuder ni? Betala med kort utan extra avgifter Betala med kort utan extra avgifter
Hos E&E handlar du tryggt med ditt VISA, Mastercard, Diners eller American Express kort via DIBS betalväxel. Ingen extra avgift tas ut och dina uppgifter sparas inte. www.dibs.se Betala med Klarna Faktura Betala med Klarna Faktura
Få alltid varan innan du betalar Betalningstid - alltid 14 dagar Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans - och hemförsäljningslagen Ladda ner dina fakturor från klarna.se Möjlighet till delbetalning För att en faktura ska kunna genomföras behöver du vara folkbokförd på den adress som angivits som leveransadress. En fakturaavgift på 29: - per köp tillkommer. Om betalningen uteblir tillkommer även en påminnelseavgift på 50,00 kr samt dröjsmålsränta. Om inkassoavgifter uppstår står kunden även för dessa. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Viss information som Klarna tar del av kan komma att användas i marknadsföringssyfte men behandlas alltid i enlighet med personuppgiftslagen. Kontakta Klarna om du har frågor kring din faktura på 08 - 120 120 00.

Delbetala från 50 kr/mån Delbetala från 50 kr/mån
Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp. Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång 0 kr i uppläggningsavgift. För Klarna konto gäller årsräntan på 19,5% och effektiv ränta från 26,99% vid köp om 10 000 kr. Med andra ord blir den genomsnittliga räntekostnaden per månad, om du handlar något för 1 000 kr, ca 16,5 kr. För frågor kring din faktura www.klarna.se eller http://klarna.com/kontovillkor.pdf Postförskott När du beställer med postförskott betalar du inte förrän du hämtar ditt paket på ditt utlämningsställe. Leveranstiden är 1-3 dagar. Paketet ligger och väntar på ditt utlämningsställe ca 14 dagar. Vid användning av postförskott tillkommer en kostnad på 50: -.

Betala säkert med Paypal Betala säkert med Paypal 

Köpvillkor

1. Vilka köpvillkor gäller för mig när jag lånar hem glasögon? 1. Vilka köpvillkor gäller för mig när jag lånar hem glasögon? Vid hemlån står vi för frakten hem till dig, du betalar endast returfrakten själv. Du betalar inte bågarna förrän du efter 14 dagar bestämt huruvida du vill behålla dina bågar eller inte. Om glasögonen inte är åter hos oss 14 dagar efter leverans faktureras du för hela ordervärdet.

2. Hur länge gäller garantin? 2. Hur länge gäller garantin? Vid glasinsättning via E&E har du 3 års produktgaranti på glaset om det skulle repas eller gå sönder samt 2 års garanti på bågen.  

3. Hur länge har jag rätt att ångra mig? 3. Hur länge har jag rätt att ångra mig? Du har ångerrätt, öppet köp och bytesrätt i 14 dagar efter det att du mottagit varan. Det innebär att du har möjlighet att prova glasögonbågen och om du inte är nöjd kan du byta till en annan modell eller helt enkelt returnera p.g.a. att du inte är nöjd med det du beställt. Om ångerrätten gäller glasögon med slipat glas påbörjas ångerfristen löpande den dag vi lämnat information. Öppet köp gäller ej på rea-varor eller senilsnören.

4. Hur går jag tillväga vid retur? 4. Hur går jag tillväga vid retur? För att en retur skall godkännas måste returblanketten vara ifylld och bifogad i paketet samt att fönsterglas och båge skall vara i originalskick. Returblanketten kan du ladda ned här  Paket för retur skickas till:
E&E C/O BLL
Elestorpsvägen 135
269 91 Båstad

Det är du som kund som är ansvarig för paketet vid retur till oss. Paket som försvinner på väg från dig är du betalningsansvarig för. 

5. Hur fungerar det med återbetalning? 5. Hur fungerar det med återbetalning? Om du utnyttjat din ångerrätt, betalar vi tillbaka det du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag vi tog emot varan. Du betalar själv returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka ersättningsvaror. På konsumentverkets hemsida kan du läsa mer om distansavtalslagen & E-handel. Frakten om du lånat hem mer än tre par glasögon och eventuell hanteringsavgift (faktura) kommer fortfarande att debiteras kunden. 

6. Kan jag avbeställa min beställning jag har lagt? 6. Kan jag avbeställa min beställning jag har lagt? Om du ångrar ett köp direkt efter du lagt ordern så kontakta oss på customercare@eoe-glasses.com så kan vi hinna stoppa leveransen. Har leveransen hunnit skickas iväg gäller samma regler som vid öppet köp.

7. Hur tar jag mig till vid reklamation? 7. Hur tar jag mig till vid reklamation? Skulle du få en defekt eller felaktig vara ska du snarast kontakta oss på customercare@eoe-glasses.com, dock senast inom 10 dagar efter det att vi skickat glasögonbågen. Er åsikt som kund hos oss är något som vi värderar högt och därför ber vi dig vara tydlig och grundligt beskriva felet på glasögonbågarna. När vi mottagit din vara och godkänt reklamationen skickas en ny vara eller så sätts pengarna in på ditt konto. Vi står självklart för frakten vid felleveranser och godkända reklamationer. Detta gäller även vid skadade paket när glasögonen skickas från oss. Vid alla reklamationer görs en utredning. Observera att vid insättning av slipade glas, speciellt i acetat-bågar, kan glasögonbågens passform upplevas större än när du provat dem med fönsterglas. Detta beror på att acetaten värms upp vid insättning av glasen och kan därav ändra form lite grann. Det här är inget konstigt och sker även om du köper glasögonen hos din optiker. Det du däremot får direkt vid köp hos din optiker är justering så de sitter bra igen. Beställer du via oss och upplever att bågen känns större efter glasinsättning kan din optiker snabbt hjälpa dig att justera detta. Det är alltså inget fel på bågen om den upplevs större, den är bara hanterad och är lätt att justera. 

8. Vad händer om jag inte hämtar ut mitt paket? 8. Vad händer om jag inte hämtar ut mitt paket? För paket som inte blir utlösta debiteras en avgift på 200: - för de kostnader som du orsakat oss. Det gäller expediering, packning, emballage, frakt, returfrakt, returbehandling samt insortering tillbaka på lagret. Returkostnaderna vid byte eller öppet köp står du som kund för. Kunden har också ansvar för att returer kommer fram i originalskick till oss, därför är det viktigt att du förpackar varan så att den skyddas väl.

9. Skyddar ni mina personuppgifter 9. Skyddar ni mina personuppgifter? När du handlar i vår webbutik lagras personuppgifter om dig i vår databas. Lagringen sker krypterat enligt internetstandard för lagring av personuppgifter och lösenord. Kontakta oss om du vill begära utdrag om vilka personuppgifter som finns lagrade, vill ändra något eller helt radera dina uppgifter. Vi lämnar inte ut personuppgifter till tredje part förutom vid fakturaköp då en kreditkontroll genomförs.  

10. Övrigt 10. Övrigt Vi kan inte garantera att färger och mönster på våra solglasögon och glasögonbågar återges exakt på bilder, även om detta är vårt mål. Vi vill att du som kund känner dig trygg och nöjd med din beställning. Du kan alltid skicka e-post till customercare@eoe-glasses.com eller ringa vår kundtjänst 090-770550 som är öppen vardagar 9-18.Glasögonrecept

1. Kan man sätta i glas med styrka hos er? 1. Kan man sätta i glas med styrka hos er? Alla våra glasögonbågar levereras som glasögon utan styrka, men det går givetvis bra att sätta in glas med brytning för att korrigera ditt synfel. Vi rekommenderar att du går till någon av våra återförsäljare som är optiker. Bor du inte i närheten av våra optiker? Då kan du sätta in glas här på vår webshop.

2. Hur mycket kostar det att sätta in olika glas? 2. Hur mycket kostar det att sätta in olika glas?
Närsynt eller översynt 

1500:- 
Enstyrke glas med hårdyta samt superantireflex Index 1.5 (tunnare glas). Detta gäller om du är närsynt eller översynt men inte starkare än +- 6.
1800:- 
Extra tunt 1.6 glas som passar dig som har starkt synfel eller vill ha glas i en stor båge som t.ex. Tärnaby, Ribban eller Abisko. 

Progressiva glas
Vi rekommenderar dock att du går till någon av våra optiker för att sätta in progressiva glas så utpassningen ska bli helt korrekt.

2800:- 
Progressiva plastglas med hårdyta samt superantireflex Index 1.5 

Solglas i bågarna 


1500:-
Solglas med styrka och antireflex på baksidan Index 1.5

3. Hur läser jag mina värden? 3. Hur läser jag mina värden? Ha ditt glasögonrecept framför dig, beroende på vad du har för synfel hittar du olika kombinationer av värden. Du kan läsa nedan vad de betyder. Kom ihåg att ange värden för båda ögonen. Är du bara exempelvis närsynt eller översynt behöver vi bara Sfär och PD, har du brytningsfel behövs även Cyl och Axel.

Sfär: Minus-värden talar om att du är närsynt och plus-värden att du är översynt.
Cyl/Cylinder: Det första värdet för korrektion av brytningsfel (astigmatism) anger hur stort ditt brytningsfel är.
Ax/Axis/Axel: Det andra värdet för korrektion av brytningsfel (astigmatism) anges i grader och talar om var på ögat ditt brytningsfel sitter.
ADD: Värdet för korrektion av ålderssynthet (presbyopi) och används för progressiva glas.
Pupillavstånd/PD: Anger avståndet mellan dina två pupiller i mm.  Ibland står det bara ett värde på ditt recept, ex 68. Då delar du det i två och anger 34 på höger och 34 på vänster öga. 

Har du två olika PD-värden? Normalt är att ange PD/a. PD/n ofta bara när du behöver läsglasögon.Finns PD inte med på ditt recept kan du mäta ut den med hjälp av en linjal och en kompis. Kolla rakt fram och be någon läsa avståndet mellan dina pupiller i millimeter.  Dela sedan på 2. -> Maila ditt recept till customercare@eoe-glasses.com eller ring oss på 090-770550.

4. Vad har ni för olika glas att välja bland? 4.Vad har ni för olika glas att välja bland?
Glasögon Glasögon Enkelslipade glas
 – Har en enda styrka över hela glaset. Du som är närsynt, översynt eller har synfel (astigmatisk) behöver enkelslipade glas till dina glasögon. Detta är den vanligaste typen av glasögonglas. De hjälper dig när du ska se bra på nära håll, vid till exempel läsning, eller om du enbart behöver se bra på långt håll, som framför teven.

Progressiva glas
 – Dessa glasögonglas behövs för personer som har ålderssynthet. Ett normalt tillstånd som inträder efter fyrtioårsåldern. Det krävs då olika styrkor i glaset eftersom ögat har svårare att ställa om från när- till långseende. I progressiva glas kombineras två glasögon i ett enda glas, så man kan se på långt och nära håll.
Tunna glas
 – Det är alltid eftersträvansvärt med tunna glasögonglas (index 1,6), det ger smidiga och lätta glasögon. Dessa tunna glas passar bra till glasögonen Tärnaby och Kiruna. 
Ska du ha tunna glas till dina glasögon får du betala 1800 kronor istället för 1500 kronor.
Antireflexbehandlade glas
 – En antireflexbehandling är att föredra eftersom det minimerar störande blänk på insidan av dina glas så att du slipper speglingen av dina ögon och andra reflexer som kommer bakifrån. Ett glasögonglas som är antireflexbehandlat släpper in nästan 100 procent ljus om man jämför med ett obehandlat glas som endast släpper igenom 80 procent av ljuset. Denna behandling ger även dina E&E glasögon längre livslängd då glasen blir lite hårdare och smutsavvisande.


Solglasögon Solglasögon Helfärgat glas – Ett helfärgat glas har samma mörkhet och färg över hela glaset. Hos E&E kan du välja mellan 50%, 75% och 90% färgning. Där 90% är helsvart och 75% det vanligaste. 

Gradalfärgat glas – Ett gradalfärgat glas är mörkare upptill för att dämpa det starka ljuset från solen, men utan att ta bort för mycket ljus. Hos E&E kan du välja mellan brun, grön eller svart färgning av glaset till dina solglasögon.

Fotokromatiska – Ett sätt att skydda sina ögon mot UV-ljus är att sätta in fotokromatiska glas i sina vanliga glasögon. Glasögonglaset blir mörkare ju starkare ljus det är, och tvärtom, när du går in blir glasen ljusa igen. Kristallerna i glaset ger en brunfärgad ton från 8% till 75% beroende på UV-ljusets styrka.

Förr i tiden användes solglasögon endast som ett ”måste” för att vara solskydd. Även fast solens starka strålar är något som blivit allt viktigare att skydda ögonen mot i dagens samhälle, så används även solglasögonen mer och mer som en accessoar. Solglasögonen funkar lika bra under exempelvis höstens mindre starka soldagar eller i skidbacken. Idag finns det en uppsjö av olika modeller med inspiration från allt mellan gamla filmer till nutidens kändisar. Det viktiga är att det går att hitta solglasögon som passar just din stil och individ. Därför låter E&E dig välja på massor av olika bågar, som runda Falsterbo och Båstad, eller klassiska pilotmodellen Ribban. Sedan är valet ditt om du vill sätta in glasögonglas med styrka i bågarna i brunt, svart eller grått, eller helt enkelt bara som de är.
 
 

Ansiktsformer och hårfärger

Glasögon ska vara roligt! Vi på E&E Glasses vill gärna tro att du passar i de flesta av bågar, det handlar framför allt om vad du själv tycker passar just din stil. Men för att göra det hela lite enklare har vi tagit fram en guide där du kan hitta just din ansiktsform och utifrån det välja glasögonbågar. Här kan du även läsa om vilka bågar som passar din hårfärg och frisyr samt små enkla snabba tips när du väljer Glasögon.

1. Hur ska bågarna sitta i ansiktet? 1. Hur ska bågarna sitta i ansiktet?
- Tänk på att storleken på glasögonen bör vara i proportion till ansiktet. Det är snyggt att ha lite för stora bågar såklart, men se till att bågarna inte är bredare än ansiktet vid tinningarna, så de står ut.

- Det är snyggast om övre kanten på bågarna inte sitter högre än dina ögonbryn, du vill inte se ut som att du inte har några ögonbryn alls?

- Nedre kanten på bågarna bör inte ligga mot kinden så de rör på sig när du ler, varken snyggt eller bekvämt då de kan börja skava.

2. Finns det några snabba grundregler att förhålla sig till? 2. Finns det några snabba grundregler att förhålla sig till? Javisst! Det första du bör göra är att ta reda på vilken ansiktsform du har. Nedan kan du läsa mer om olika ansiktsformer och vilka E&E bågar som passar just din ansiktsform! Avlång ansiktsform: Kör på runda bågar som Jukkasjärvi eller Falsterbo
Oval ansiktsform: Du kan ha det mesta, så go wild!  Testa sjuka bågar som Luleå Pärlemo.
Rund ansiktsform: Kör på breda och fyrkantiga bågar som Tärnaby och Luleå.
Fyrkantig ansiktsform: Testa lite bredare bågar och lite rundare, såsom Njutånger och Jokkmokk.

Ett generellt tips att tänka på för samtliga ansiktsformer är avståndet mellan ögonen. Om du har tätt mellan ögonen är en båge utan framträdande brygga att föredra. Förslag på dessa bågar är Kiruna eller Tärnaby. Bland solglasögonen finns exempelvis Båstad eller Bettnes.

I det fall du har lite längre avstånd mellan ögonen finns glasögonbågar med markantare brygga som Boden och Luleå samt Tofta och Ribban bland solglasögonen. 
Ser du dåligt på långt håll? Då är du närsynt och bör välja en tjockare plastbåge då glaset är tjockare i kanterna. Detta för att dölja kanten på glaset mer.

Ser du dåligt på nära håll? Undvik för stora bågar så det inte blir för tungt eller att ögonen ser för stora ut. Har du starkt synfel är det bra att välja att sätta in glas som är tunnare glas exempelvis 1,6 index glas.

3. Vad ska jag tänka på om jag har ett runt ansikte? 3. Vad ska jag tänka på om jag har ett runt ansikte?
Om bredden är lika som längden på ditt ansikte och du har runda former på kind och käkben har du en rund ansiktsform. Vi på E&E rekommenderar då att Du provar rektangulära bågar eller en båge som är relativt fyrkantig i sin design. Detta för att dra uppmärksamheten till den övre delen av ditt ansikte.

Bland våra större fyrkantigare glasögonbågar hittar du Tärnaby, Vilhelmina och även den rektangulära glasögonbågen Umeå som är snygg till ett runt ansikte. I vår kollektion av solglasögon hittar du bågar som Bettnes, vilka gör att det blir mer symmetri i ditt ansikte.   Frisyr till? När det kommer till frisyrer så passar du bra i snedbena, detta för att smalna av pannan och göra ansiktet längre.  Har du lockigt hår så gör det ansiktet lite rundare så då bör du ha det nedanför hakan.  Du kan även prova att ha mycket volym på höjden.

Ansiktsform är en viktig faktor att ta hänsyn till vid val av glasögonbågar. Formen på ditt ansikte passar olika bra ihop med utformningen av glasögon och solglasögon. Vi på E&E Glasses vill visa här hur vi tänker kring våra glasögonbågar och dess passform, så att det blir enklare för dig som kund att välja rätt glasögonbåge. Kom ihåg att denna guide endast är en fingervisning och självklart kan du som kund låna hem våra glasögonbågar och prova olika alternativ, om du är osäker på vilken typ av ansiktsform som du har. 

4. Vad ska jag tänka på om jag har ett ovalt ansikte? 4. Vad ska jag tänka på om jag har ett ovalt ansikte? Har Du ett ovalt ansikte så passar Du i de flesta typer av glasögonbågar. Våga testa något nytt! Vi på E&E Glasses rekommenderar lite större glasögonbågar som  runda Jukkasjärvi eller Kiruna.  Eftersom du kan experimentera fritt så kan välja mellan solglasögon som är runda, exempelvis Båstad eller stora spegelglas som Tofta eller pilotglasögon som Ribban.

Frisyr till? Till ett ovalt ansikte är rätt enkelt då varken hakan eller pannan är spetsig.  Den ovala ansiktsformen sägs ofta vara den ultimata eftersom man passar i alla frisyrer eftersom inget är dominerade.

Ansiktsform är en viktig faktor att ta hänsyn till vid val av glasögonbågar. Formen på ditt ansikte passar olika bra ihop med utformningen av glasögon och solglasögon. Vi på E&E Glasses vill visa här hur vi tänker kring våra glasögonbågar och dess passform, så att det blir enklare för dig som kund att välja rätt glasögonbåge. Kom ihåg att denna guide endast är en fingervisning och självklart kan du som kund låna hem våra glasögonbågar och prova olika alternativ, om du är osäker på vilken typ av ansiktsform som du har.

5. Vad ska jag tänka på om jag har ett fyrkantigt ansikte? 5. Vad ska jag tänka på om jag har ett fyrkantigt ansikte? Om Du har ett lite fyrkantigare ansikte så innebär det mestadels att man har tydlig käklinje. För tjejer, prova ovala bågar, detta gör att Du får en känsla av en mjukare käklinje. Killar som vill framhäva sina käklinjer ytterligare ska prova kantiga glasögonbågar med lite starkare färg. Exempelvis Tärnaby.
Bland de ovala glasögonbågarna rekommenderar vi glasögon som Njutånger. Dessa glasögon kan göra att du upplevs få en mjukare käklinje. I genren solglasögon rekommenderar vi BettnesBåstad eller Ribban.

Frisyr till? När det kommer till frisyrer så är det bra med de som ger ditt ansikte en rundare form. Alla typer av lockigt och vågigt hår är bra. Snyggt om det är uppklippt runt ansiktet. Undvik för korta raka luggar. Gärna kortare än till hakan om du vill ha page.

Ansiktsform är en viktig faktor att ta hänsyn till vid val av glasögonbågar. Formen på ditt ansikte passar olika bra ihop med utformningen av glasögon och solglasögon. Vi på E&E Glasses vill visa här hur vi tänker kring våra glasögonbågar och dess passform, så att det blir enklare för dig som kund att välja rätt glasögonbåge. Kom ihåg att denna guide endast är en fingervisning och självklart kan du som kund låna hem våra glasögonbågar och prova olika alternativ, om du är osäker på vilken typ av ansiktsform som du har.

6. Vad ska jag tänka på om jag har ett avlångt ansikte? 6. Vad ska jag tänka på om jag har ett avlångt ansikte?  Om längden på ditt ansikte är större än bredden har du en avlång ansiktsform. Prova då gärna större fyrkantiga bågar för att skapa en balans. 

När det gäller glasögon ska du som har ett avlångt ansikte undvika för små glasögonbågar och gärna prova fyrkantiga bågar.  Exempelvis TärnabyPajala och Boden passar bra för ett avlångt ansikte. Solglasögon som brukar passa är fyrkantiga såsom Bettnes . Frisyr till? När det kommer till frisyrer är det snyggt om du har en lite kortare frisyr för att skapa kontrast i ansiktet, blir det långt hår till avlångt ansikte kan det lätt se lite trist ut. En längre page är snyggt till fyrkantiga bågar och avlångt ansikte.

Ansiktsform är en viktig faktor att ta hänsyn till vid val av glasögonbågar. Formen på ditt ansikte passar olika bra ihop med utformningen av glasögon och solglasögon. Vi på E&E Glasses vill visa här hur vi tänker kring våra glasögonbågar och dess passform så att det blir enklare för dig som kund att välja rätt glasögonbåge. Kom ihåg att denna guide endast är en fingervisning och självklart kan du som kund låna hem våra glasögonbågar och prova olika alternativ, om du är osäker på vilken typ av ansiktsform du har.

7. Hårfärg och glasögon 7. Hårfärg och glasögon Här kommer lite generella tips kring hur olika typer av hårfärger passar till E&E:s Glasögon.

Blondin
Om du har blont eller ljusbrunt hår, kanske även en lite blekare hy så rekommenderar vi på E&E att du provar lite lättare bågar med ljusa färger. Varför inte en helt transparent båge som Jukkasjärvi? Annars är det snyggt med färger som gör din hy varm. Vi har upptäckt att blonda personer är himla snygga i solglasögon som Bettnes-barkbågen. Även Njutånger i bark ger en fin ton till ansiktet.  Undvik för tunga och mörka bågar, även om svart ger en cool kontrast så blir det bättre med brun ton som vår träfärg.

Ljusbrunt eller kastanjebrunt hår
Snyggt att reflektera dina varma toner med bark eller midnattsguld-färgade bågar.  Gröna Båstad eller bark Boden som matchar din ögonfärg kommer sitta som ett smäck. Undvik däremot kalla färger eller ljusa metallbågar som Kiruna.

Brunett
Om du är mörkhårig och har olivfärgad eller asiatisk hudton är det riktigt snyggt att ha solglasögon som Falsterbo-skog som är lite gröntonade. När det gäller glasögon så prova metallbågar i midnattsguld som Kiruna. Undvik pastellfärger som bara ger ett trist intryck.

Svart hår
Om du har svart hår och mörk hy, är det riktigt snyggt att ha bågar med färg. Du kommer bära upp det! Erik på E&E kombinerar alltid kläder i olika färger tillsammans med bågar som Båstad Hjortron. Metallbågar funkar men blir lite tristare kan vi tycka.

Grått hår
Det är läckert med kontrast, så prova gärna glasögon i ljusare färger såsom Jukkasjärvi snö eller Båstad Gul. Har du mörkare grått och ögon så är det snyggt med metall bågar eller djupare färger som Boden Nattsvart.

 

EOE GLASSES

telefon: 090 77 05 50
eoe glasses
Östra Strandgatan 32
903 33 umeå, sweden
customercare@eoe-glasses.com

NYHETSBREV