På svenska In English
Priser i: 
 

Om EOE

Om du skulle köra skoter på fjällsluttningarna runt den lilla byn Ammarnäs i Västerbottens inland en solig vårvinterdag, vilka idéer skulle du få? Kanske skulle du inspireras av glittret i istapparna, de vita hängdrivornas mjuka former eller helt enkelt av att ljuset den dagen krävde solglasögon. Det unga paret Erik och Emilia bestämde sig i alla fall där och då för att skapa en kollektion glasögonbågar med norrländska förtecken.

Tanken med EoE Glasses var redan från start att de skulle vara en trendig och självskriven accessoar i varje garderob, inte bara för dem som har synfel. Bågarna kan bäras med fönsterglas och man kan ha flera att variera med till dagens outfit. De kan så klart också användas med slipade glas och det är därför märket finns hos både utvalda optiker och i de hetaste modebutikerna. Snygga solglasögon finns också! Glasögonbågarna är namngivna efter orter och platser i Norrland medan solglasögonen har döpts efter stränder och semesterorter. En kollektion ekologiska bågar har sina namn efter de växter vi har i Norrland och färgerna heter sådant som bark, lingon, lodjur och is, en annan kollektion är inspirerad av vikingar. Det klart att en båge som heter Kiruna efter Sveriges till ytan största kommun måste vara i en extra generös modell och att en båge som heter Jukkasjärvi måste finnas i färgen is!

"Det finns två saker som inspirerar oss i våra kollektioner. Dels den svenska designens stilfulla enkelhet, dels den norrländska naturens karga skönhet. Vår önskan är att sätta både Sverige, Norrland och framför allt Västerbotten på kartan över god design och mode."

Erik & Emilia

EOE GLASSES

telefon: 090 77 05 50
eoe glasses
Östra Strandgatan 32
903 33 umeå, sweden
customercare@eoe-glasses.com

NYHETSBREV